menu


2017. június 17., szombat

Támadások, militarizáció, Közel-Kelet, Katar-Irán, Trump-Sz. Arábia, internet

****ÚJ FORMÁTUM AUDIOVAL****
***EZ A DOKUMENTUMFILM KÉT RÉSZBŐL ÁLL A FILMEN BELÜL***

Napról-napra egyre inkább csökken a kormányokba vetett bizalom, különösen a terrortámadások kapcsán. Az ilyen alkalmakkor a vezetők, ahelyett, hogy biztonságot teremtenének az állampolgárok számára, képtelennek tűnnek rá, hogy elkerüljék a mindenhol előforduló támadásokat. Ezért, úgy tűnik, hogy az imperialista mély állam kétségbeesve próbálja fenntartani a lakosság feletti kontrollt, akiknek fogalma sincs róla, hogy kik rejtőznek az ennek a hátterében álló sötétségben.
De miért zajlanak ezek, a társadalomellenes cselekedetek? Valamilyen hanyagság az oka, hogy a terrorizmus nem áll le? Valami más van a háttérben?
És mit tesz a titkosszolgálat? Talán nem azzal a céllal hozták őket létre, hogy megfigyeljék a terroristákat és biztonságot nyújtsanak a lakosságnak? Vagy csupán a lakóhelyek militarizációját, a félelemkeltést szolgálják? Lehet, hogy ennek az a célja, hogy szükségállapotba zárják őket, ahogy Franciaországban történt, most pedig az Egyesült Királyságban, ahol olyan sok terrortámadás zajlik, és hamis fenyegetés érkezik? Eközben pedig sokan azt hiszik, hogy mindez a védelmüket szolgálja.
Talán mindez csak annak az elkendőzésére szolgál, hogy több hatalmat akarnak adni a rendőrségnek és a katonaságnak a terrorizmus ellen? Azonban a kormányon lévők azok, akik terrorizmust teremtenek és terjesztenek szerte a világon, hogy elégedetlenséget és fájdalmat okozzanak mindenfelé?
Mi köze van mindennek az amerikai elnök, hét iszlám országot érintő, beutazási tilalmához, hogy megvédjék magukat a terroristáktól? Miért szállt szembe Szaúd-Arábiával az ikertornyok elleni terrortámadás miatt, ha utána mégis elutazott ebbe az országba, hogy óriási mennyiségű fegyvert adjon el nekik, pedig előtte terroristának nevezte őket?
Lehet, hogy a közel-keleti háborús zóna fekete keze fokozza a tevékenységét, és ehhez Katart is belevonja a konfliktusba, és így próbálja meg megszállni Iránt?