menu

2019. július 17., szerda

testi, lelki és érzelmi egészség, stressz, szorongás, depresszió

****ÚJ FORMÁTUM HANGGAL****
***A DOKUMENTUMFILM HÁROM RÉSZBŐL ÁLL***

A fizikai, lelki és érzelmi egészség valójában az emberi szervezet természetes állapota, ugyanakkor a rossz táplálkozási szokások és az életmód következtében az emberek nagy része különféle betegségekben szenved, amelyek korlátozzák azon képességüket, hogy egészséges életet éljenek.
Fizikai testünk a tudat kiterjesztése, így tudatunk és érzelmeink hatással vannak a betegségre és az egészségre. Egyértelmű, hogy semmi nem létezik elkülönülten vagy egymástól elválasztva, és egész szervezetünk egy teljes tökéletességgel összhangban működik, mivel a cél a pozitív irányban történő fejlődés.
Ugyanakkor a mostani sötét korban meg kell értenünk azokat a tényezőket, amelyek veszélybe sodorják a valódi egészség megőrzéséhez szükséges egyensúlyt: az olyan tényezők, mint a stressz, a szorongás, a bűntudat, a szomorúság, a levertség, a depresszió, a csak a negatív dolgokra figyelés, a defetizmus, a fóbiák és a komplexusok célja az, hogy továbbra is összetörtnek érezzük magunkat és ne ébredhessünk öntudatunkra…
Ezért sürgősen olyan pozitív érzelmet kell kialakítanunk, amely segít megerősítenünk testi és belső egészségünket; a szeretet, a pozitív lelki állapot, az érzelmi intelligencia, a megbocsátás képessége, az empátia, a mások iránti megértés és az egészséges kommunikáció olyan tényezők, amelyek ezenkívül képesek megerősíteni fizikai, pszichés, érzelmi és szellemi egészségünket és ezáltal másoknak is segíthetünk.
Ezért fokozottabb erőfeszítést kell tennünk annak érdekében, hogy a harmónia és a béke uralkodjon mindenütt, ahol kibontakozunk és a visszafogottságnak, a szeretetnek, a tiszteletnek, valamint a valódi emberi és érzelmi támogatásnak kell érvényesülnie. A legfontosabb az, hogy megtanuljunk megfelelően gondolkodni és érezni tudni.