menu


2020. február 21., péntek

Méreganyagok, vegyi anyagok, vírusok, besugárzott élelmiszerek, hormonok

****ÚJ FORMÁTUM HANGGAL****
***A DOKUMENTUMFILM HÁROM RÉSZBŐL ÁLL***

Az élelem minden élőlény fejlődése számára alapvető fontosságú, ugyanakkor mostanra megszűnt az élelmiszerek természetes jellege, mert tele vannak tartósítószerekkel, növényvédő szerekkel, mesterséges ízesítőkkel, színezékekkel és különböző genetikailag módosított vegyi anyagokkal.
Manapság a feldolgozott élelmiszerek mesterséges vitaminokat és szervetlen ásványokat tartalmaznak annak érdekében, hogy meggyőzzék a fogyasztókat arról, hogy ezek a termékek dúsítottak és magasabb a tápértékük, ugyanakkor például a húsok mostanság nagy mennyiségű antibiotikumot, hizlaló és növekedési hormont, tartósítószereket, továbbá más mérgező adalékanyagokat tartalmaznak, melyek célja a nagyüzemi gazdaságok termelésének maximalizálása.
Hasonlóképpen, szervezetünk felépítése egészségre és vitalitásra teremtett, ám az egészségtelen étkezési szokások és életmód számos egészségügyi problémát eredményez, mivel a betegségek leggyakoribb okai összefüggenek a vegyi anyagokkal, növényvédő szerekkel és adalékanyagokkal teli táplálkozásból, valamint a levegőben, a vízben és a talajban lévő szennyező anyagokból származó méreganyagok felhalmozódásával.
Szintén veszélyt jelentenek a tisztítószerekben, légfrissítőkben, mosószerekben, kozmetikumokban, illatszerekben vagy a konzervélelmiszerek csomagolóanyagában lévő szintetikus vegyi anyagok, amelyeket a rákkal, a reprodukciós toxicitással, az allergiákkal stb. hoztak összefüggésbe. Mit szóljunk továbbá a vírusokkal kezelt génmódosított élelmiszerekhez vagy a kőolaj jelenlétéhez bizonyos élelmiszerekben? Mit gondoljunk a húsfogyasztásról? Milyen hatással lehet az egészségre a nagyüzemi gazdaságokban tenyésztett, gyógyszerekkel és hormonokkal kezelt és a vágás előtt nagymértékű stressznek és szenvedésnek kitett állatok húsának fogyasztása?