menu


2022. május 7., szombat

134: EZERÉVES KÍNA-CSÁSZÁROK, KUAN YIN, DOU MU, DANA, NAGY FAL, HALHATATLANSÁG

 Ebben az új videó dokumentumfilmben a keleti kultúra évezredes eredetét tárjuk fel, amely az égi szférákból származó istenekhez kötődik, és amelynek semmi köze a jelenlegi Kínához, ahol csak egy elnyomott és rabszolgává tett kollektivizmus létezik.

E nagyszerű civilizáció kezdete mintegy 5000 évvel ezelőttre nyúlik vissza, Huangdi vagy Sárga Császár uralkodására, amikor egy isteni ihletésű kultúrát hoztak létre, kialakult a csillagászat, az írás, a mérnöki tudományok és az orvostudomány. A Nyugat nagy anyakirálynője, aki a Jáde Császárral, az ég legfőbb uralkodójával együtt uralkodott a Kunlun-hegyen található jáde palotában, a Hszi paradicsomban, ahol a halhatatlanság barackjai teremtek.

Az ázsiai hagyomány szerint Kuan Yin, az irgalom és az együttérzés istennője, aki a világ minden szenvedését figyeli, a mai napig nagy tiszteletnek örvendő istenség. A japán panteonban a legfontosabb istenség Amaterasu napistennő. A kelták előtti népeknél Brigit istennő, más néven Dana, a bölcsesség hatalmas istennője volt. Dou Mu szintén egy istenség, akit Ázsia-szerte egyaránt tisztelnek a buddhisták és a taoisták. Őt a Hét Csillag Anyjaként ismerik.

És mi a helyzet az első császárral, Csin Si Huanggal, aki mindössze 49 éves uralkodása alatt egyesítette Kína nagy országát, számos fejlesztést ért el a társadalom számára, és a kínai Nagy Fal megalkotója volt? És mi van a halhatatlanságra való törekvéssel, amelyet mindig is lehetségesnek tartottak ezekben a kultúrákban? Ez olyasvalami, amit számos kultúrában említenek, és a történelem halhatatlan lényekről beszél.