menu


2023. május 20., szombat

152: RICHARD BYRD, PILÓTA-SARKKUTATÓ, BELSŐ LÉNYEK, ÉRDEMEK-KITÜNTETÉSEK, HAGYATÉK

 Ez az új dokumentumfilm az Üreges Földről egy nagyszerű ember előtt tiszteleg, aki nagy bátorsággal és önzetlenséggel szentelte életét hazájának, a felfedezőnek, repülősnek és kutatónak, Richard Byrd admirálisnak, a nagy hősnek, aki fiatal korától kezdve a sarkvidék felfedezésének és kutatásának szentelte magát, nagy felfedezésekkel, nem hagyva figyelmen kívül emberi és családi oldalát.

Eredményei között szerepel, hogy 1926-ban elsőként repült át az Északi-sark felett, társával, Floyd Bennett-tel, egy Fokker F-7 hárommotoros repülőgéppel, és amikor visszatértek erről az útjukról, kitüntetéssel fogadták őket, és az Egyesült Államok kongresszusa kitüntette őket a Becsületrenddel, és egész életében folytatta a repülést. Számos kitüntetést és díjat kapott, mindig a repülés és a felfedezés előmozdításával hazája számára, a kihívások leküzdésével, ahol próbára tette bátorságát és ügyességét, ahol visszaeséseket és nehézségeket kellett leküzdenie, de minden eredménye hírnevet és a nagy felfedező és kutató elismerését hozta számára. Expedíciók Grönlandra, az Északi-sarkra, az Antarktiszra, interkontinentális repülések, és olyan műveletek, mint a Highjump, vagy a Deep Freeze és más küldetések.

De a leghihetetlenebb történet, amelyet az admirális a naplójában elmesélt, az volt, hogy 1947-ben felfedezte a sarkokon túli Földet, egy zöld völgyekkel, hegyekkel, erdőkkel és egy földönkívüli lények által lakott várossal teli területet, akik meghívták őt, hogy szálljon le a repülőgépéről, hogy üzenetet továbbítson. Az Üreges Föld nagyszerű felfedezése ellenére azonban, miután közölte azt a hatóságokkal, hallgatásra utasították, megfenyegették és elfelejtették hosszú évekre, ezért úgy döntött, hogy leírja nagyszerű élményét, mint örökséget az emberiségnek.