menu


2022. november 1., kedd

146: ÜREGES FÖLD KINCSEI, KATHAROK-TEMPLÁROK, KALÓZOK, IRAM, OPHIR, TRÓJA, ZAFÍR

 Az elrejtett kincsek a kalózkalandok, a keresők, az arab sivatagok vagy a karibi szigetek világába visznek el minket képzeletünkkel, sok olyan kincsről van szó, amelyet még nem találtak meg, mint a templomosok kincse, a montseguri katharok, a bölcs Salamon ophiri aranybányái, mások, mint El Dorado, a limai kincs és még sok más.

E kincsek némelyike az őket elrejtő emberekhez vagy a hajókhoz kapcsolódik, amelyeken hajótörést szenvedtek. Mások mitikus kincsek, amelyeket mitológiai lények őriznek, legyenek azok óriások, dzsinnek vagy sárkányok. El is lehet őket varázsolni, mások ajándékot és örömöt hoznak gazdájuknak, és csak tiszta és igaz szívvel érhetők el... és vannak, amik csak szenvedést hoznak, mert lopásba, bűncselekményekbe, ambíciókba keveredtek.

Ez azért van így, mert ők nem a bolygó e felszíni világához tartoznak, hanem annak belsejéhez, az Agharti varázslatos világához és gyönyörű városaihoz, mint Shamballah, Erks, Telos, földalatti városokhoz, amelyeket fejlett lények és más, Atlantiszból, Lemúriából és Hyperboreából menekültek laknak.

A víz alatti kincsek paradicsoma kétségtelenül a Karib-tenger, ahol Amerika felfedezése óta több ezer hajó, gálya, fregatt és elsüllyedt hajó található, de a történelem során, szerte a bolygón sok más kincset is találunk, mint például Alarik kincsét, Priamosz kincsét, amely a mitikus Trója városának felfedezéséhez vezetett, a Homok Iramját, a Son Bhandar barlangok kincsét (India), a Zafír könyvét... és még sok mást, amelyeket még fel kell fedezni.