menu


2022. október 22., szombat

145: ELÁTKOZOTT ÉKSZEREK - ROMANOV CSAPÁSOK, RÉGENT GYÉMÁNT, L. TAYLOR, KATALIN, AGR

 Ebben az új dokumentumfilmben kicsit mélyebbre merülünk a drágakövek, különösen a kvarckristályok, ametisztek, achátok, smaragdok, gránátok, rubinok, zafírok, gyémántok és sok más drágakő lenyűgöző világában.

A nagy ékszerek mindig is a hatalom, a királyi családok, a hírességek vagy a nagy vagyonokat szerzettek kezében voltak: az ókori Oroszország Romanov-ékszerei, a Fekete Orlov, a vörös foszforeszkáló Hope-gyémánt, a Koh-i-Noor, amely most a brit koronában van, a Kék Szív a Titanicról...

Ezek hihetetlen kövek, amelyeket évmilliárdokkal ezelőtt kovácsoltak a Föld belsejében, és amelyek, ha egyszer napvilágra kerülnek, az ember belső énjének legjobb vagy legrosszabb oldalát hozzák ki. Sokukat gyilkosságok, rablások után szerezték meg, ami generációról generációra szerencsétlenséget okozott a tulajdonosoknak és családjuknak.

A legtöbb esetben a becsvágy, a kapzsiság, az irigység... és olyan körülmények övezik őket, amelyekben így vagy úgy jelen van a bűnözés, megmaradnak a kristályok emlékezetében, felhalmozva azokat a negatív frekvenciákat, amelyek aztán továbbadódnak leendő tulajdonosaiknak, sok esetben balszerencsét, bajt és szerencsétlenséget hozva családjuknak, a Wittelsbach gyémánt, Elizabeth Taylor gyémántja, a Bálványszem, az Agra, a Fekete Hercegnek nevezett spinell, az elátkozott Heron-Allen ametiszt, XII. Alfonz gyűrűje és még sok más.

Sok szerző úgy véli, hogy a "kövek átkának" ezt a valóságát életre szóló leckeként kell felfogni: a rossz cselekedeteknek következményei vannak.