menu


2022. július 26., kedd

ALCYON PLEJÁDOK EXTRA 25:ILLUZIONIZMUS-MÁGIA, TÖRTÉNELEM, MŰVÉSZEK-MÁGUSOK, CSALÁDI SZÓRAKOZÁS, ÖRÖM

 A mágia boldogságot és megnyugvást hoz nekünk ezekben a nehéz, szorongással és bizonytalansággal teli időkben, amelyekben élünk. Ez teret enged, hogy visszanyerjük a képzelet szépségét, és újra egy kicsit gyermekké váljunk, egyszerűséggel és örömmel.

A történelem során - a klasszikus Görögországban, a Távol-Keleten, Egyiptomban és az ókori Perzsiában - a jóslásokról, metamorfózisokról, beszélő állatokról, két lábon járó szobrokról és betegségeket gyógyító talizmánokról vannak feljegyzések.

A jógik "sziddhi" vagy csodás képességei, mint például egy tárgy távoli megérintése, az elemek elsajátítása... A kötél csodája, amellyel a varázslótanonc felemelkedett és eltűnt, vagy az Ezeregyéjszaka nagyszerű történetei Scheherazade hercegnőről visszavisznek minket az ártatlanság és a csodálkozás korába, amelyet érdemes visszaszerezni. A dzsinnek, a varázslámpák, a repülő szőnyegek, a bátor hercegnők, az égen átrepülő lovak és a hősök világa... a gyermekkori emlékeink része. A csodák és rejtélyek világa, ahol a lehetetlen valósággá vált.

Később, napjainkban olyan illuzionisták, mint Harry Houdini, a nagy bűvész és szabadulóművész, aki ámulatba ejtette a világot, David Copperfield többek között, vagy a csodálatos Cirque du Soleil, akkor és most is megőrizték a mágia szellemét, amelynek köszönhetően megvan a bizonyosságunk, hogy minden megvalósítható, és hogy a mágia mindenben benne van.