menu


2023. január 28., szombat

150: ELÁTKOZOTT CSALÁDI SAGA, ARNAUD, HARRIMAN, KOCH, DUPONT, BUSH, WALTON, AL SAUD

 Ebben a videódokumentumfilmben folytatjuk az elátkozott dinasztiák témájának feldolgozását. Általában ezek a családok pénzzel, vagyonnal, hatalommal, gazdagsággal kapcsolatos összefonódásokban vesznek részt, de szerencsétlenségek, botrányok, erőszakos és korai halálesetek, sőt gyilkosságok is érik őket, amelyek miatt tagjaik a helyzetük vagy a generációk óta felhalmozott pénz és vagyon ellenére is szerencsétlenek.

Így vannak olyan családok, mint a Dupontok, akik a nem mindig tisztességes és átlátható üzleti tevékenységüknek köszönhetően mások kárára gazdagodtak meg, ott van a Bush-dinasztia, a kegyetlen politikusok és bűnözők története, akik számos háború kirobbantásában és az ikertornyok elleni halálos támadásokban is részt vettek, valamint a hírhedt Koch család, egy olajfinomító tulajdonosai, akik hamisításban, lopásban és visszaélésekben vettek részt.

Waltonék, a Walmart szupermarketek alapítói monopolizálták a piacot, hogy érvényre juttassák szabályaikat, de sok minden van, amit rejtegetnek. Más családok is vannak, akik a királyi családok közé tartoznak, mint például a Habsburgok, akik a vérrokonság miatt örökletes betegségekben szenvedtek. Az al-Saudok, a szaúd-arábiai királyi család, akik az iszlám szigorú, szabályokkal teli szemléletét hirdetik, de nyakig ülnek a gyilkosságokban, árulásokban, visszaélésekben, mindezt a túlzott hatalom érdekében.