menu


2022. május 30., hétfő

ALCYON PLEJÁDOK EXTRA 22: ARANYLÁZ, ŐSLAKOSOK NÉPIRTÁSA, FEDERAL RESERVE-FORT KNOX, VOLFRAM

 Aranyról beszélni annyi, mint gazdagságról és vagyonról beszélni, de annyi is, mint sötét történelmekbe, haragba, kapzsiságba és halálba merülni. Az "aranyláz" 1848 januárjában kezdődött a kaliforniai Sacramentóban, amely még mexikói terület volt. Ebben az évben Mexikó és az Egyesült Államok aláírta a két állam közötti háború lezárását, és az USA megkapta az addig mexikói területeket, mint Új-Mexikó, Texas, Kalifornia, Arizona, Utah, Nevada.

Mindössze hét év alatt több mint 300 000 ember érkezett Kaliforniába. Az amerikai őslakosok elleni erőszak és gyűlölet népirtással végződött: az őslakosok száma mindössze 25 év alatt 150 000-ről 30 000-re csökkent, éhezés, betegségek és támadások miatt.

A világkereskedelem fejlődésével az iparosodott országok keresték a tranzakciók szabványosításának és a "világpiac" létrehozásának módját. Erre válaszul elfogadták az aranyszabályt. A kongresszus 1913-ban hozta létre a Federal Reserve-t, hogy stabilizálja az arany és a valuta értékét, de 1971-ben az aranystandardot feladták. Egyértelmű, hogy az egyes országok különböző aranytartalékai idővel eltűntek. Lehet, hogy az Illuminátusok, a Bilderbergek és a világot uraló 20 nagy család felvette? Fort Knoxban található az USA aranytartaléka, de ma már senki sem tudja pontosan, hogy létezik-e arany, vagy az valójában aranyozott volfrám.