menu


2023. július 7., péntek

156: GÖRÖGO. BELSŐ FÖLD MONDÁK, ISTENEK, HŐSÖK, ODÜSSZEUSZ, JÁSZON, THÉSZEUSZ JÓSOK

 Görögország volt Nyugaton az a kultúra, amely a legközelebbi jellegzetességeit örökölte annak, ami Atlantisz volt, az ókori Görögország egész forgatókönyve az özönvíz előtti időkben játszódott. Azok a varázslat, a szépség és a pompa korszakai voltak a Föld belsejével összekapcsolódva, ahol az Olümposz istenei: az isteni család, élén Zeusszal és Hérával, Apollónnal, Poszeidónnal, Athénével, Hermésszel, Árésszel, a mitológia 12 uralkodó istenével és istennőjével, az emberekkel együtt éltek Atlantisz első és aranykorában, segítették őket városalapítással, tanították és irányították őket fejlődésükben és evolúciójukban.

Abban az időben éltek a hősök is, bátor emberek, akik különböző feladatokat teljesítettek, amelyeket az istenek bíztak rájuk, és az istenek segítették őket azzal, hogy vezették őket hőstetteikben, köztük Odüsszeusz és a nimfa, Kalüpszó, Jászon és az argonauták, akik az Aranygyapjút keresve a Kolkhiszba utaztak, amely hely a Föld belsejére utal, a bolygó belsejébe. Más mítoszok, például Orfeusz és Eurüdiké, Démétér és Perszephoné szintén tanítanak minket ezekről a mitikus helyekről, amelyek valóságosak.

Homérosz műveinek, az Odüsszeiának és az Iliásznak a főhősei, örök istenek, mint Hermész és Athéné, Árész, Poszeidón... hősök, nimfák, múzsák, orákulumok... Herkules és 12 munkája, szárnyas szfinxek... óriások és küklopszok... Ők mind egy másik világ részei, amelyek nem kötődtek anyagi törvényekhez, hanem a Földön belüli finomabb világ részeit képezik.