menu


2022. december 13., kedd

148: ELÁTKOZOTT DINASZTIÁK, ELIT GUINNESS, FORD, ROTHSCHILD, ROCKEFELLER, MORGAN

 A világot uraló dinasztiák átkairól szóló első rész folytatásaként ebben az új dokumentumfilmben korunk leghatalmasabb családjait ismerhetjük meg, amelyek a 19. század közepétől, a különböző országok, különösen az USA iparosodásának idején szerezték vagyonukat. Itt van a Getty, a Guinness család, a Hesse-Darmstadt, a Rothschild, a Ford család, a Vanderbiltek, a Rockefeller család, a J.P. Morgan család, a Carnegiek. Valamint más királyi családok, mint a Hesse-Darmstadt, a Hohenzollern-ház, a holland királyi család,

Ezek híres és gazdag családok vagy dinasztiák, de ugyanakkor a legszerencsétlenebbek, akik soha nem tudták élvezni a vagyonukat, és soha nem adatott meg nekik a béke és a boldogság. Sokan tönkrementek, vagy tragédiát és szerencsétlenséget éltek át.

Mi volt a közös ezekben a családokban a nagy vagyonukon kívül? Miért nevezték némelyiküket "rablóbáróknak"? Az erőforrások visszaélésszerű kisajátítása a gyarmatosítás, a rabszolgaság, a szolgaság, mások élete feletti rendelkezés, gyilkolás, csalás, pusztítás révén a világ gazdagságának, az olajnak, az aranynak, a gyémántoknak a kizsákmányolása és irányítása érdekében, és nem csak erről van szó, hanem létrehozták a nemzetközi bankrendszert, a Szövetségi Jegybankot is, hogy elvegyék a dolgozó osztályok megtakarításait.

Gazdagságuk és hatalmuk ellenére számtalan személyes tragédia, betegség, haláleset, emberrablás, baleset, öngyilkosság, érzelmi kudarc érte őket, így elmondható, hogy ezekre a családokra generációkon átívelő átok szállt.