menu


2022. november 28., hétfő

147: ÁTKOZOTT CSALÁDOK, KENNEDY, ONASSIS, BOURBONOK, GRIMALDI, ROMANOV, THYSSEN…

 A történelem során voltak olyan családok, amelyeket "elátkozottnak" tekintettek olyan szerencsétlenségek miatt, amelyek nemcsak az egyes tagjaikat sújtották, hanem generációkon keresztül apáról fiúra szálltak. Olyan híres családok, mint a Kennedy család, a családi átok egyik legjobban dokumentált esete, az Onassis család, a Grimaldi család, a Habsburg-ház vagy az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodói, akiket balesetek, betegségek, korai halálok vagy mindenféle szerencsétlenség és szenvedés ért az évek során. A Bourbonok, a Romanovok, a Rothschild-dinasztia és a perzsa sah ugyanilyen jól ismertek.

Más családok, mint a Thyssenek, a Savoyaiak, és különösen fontos I. Viktória angol királynő esete, aki Európa több monarchiájában is vérzékenységet hagyott maga után, korai halált és szenvedést okozva a legtöbb férfi leszármazottnak, mindez arra késztet, hogy elgondolkodjunk azon, hogy kell lennie valamilyen oknak, amiért ez történik, és hogy a szerencsétlenségek és csapások hogyan öröklődhetnek generációról generációra, átkozottnak bélyegezve egy családot.

Akár a bankszektorban, a politikában, a gyógyszeriparban, az autóiparban, a divatban, a filmiparban vagy akár az alkoholértékesítésben, számos olyan terület volt, ahol a világ leghatalmasabb családi mondái meggazdagodtak, hogy aztán katasztrofálisan kiesnek a kegyeikből.